Hoera, spoorbrug Utrecht ligt op zijn plek

Update maandag 20 november

ProRail heeft de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst. Wat een mijlpaal! De nabij gelegen sporen zijn zondag op maandagnacht weer vrijgegeven en de treinen konden maandagochtend weer rijden. Ook de Vleutensebaan is weer open voor het wegverkeer en scheepvaart is sinds vannacht mogelijk. In deze timelapse kun je het noeste werk nog eens in sneltreinvaart terugzien.

Timelapse nieuwe spoorbrug Utrecht deel II

Van 17 tot en met 19 november is de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst voor de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. Een spannend moment, waar al lange tijd naar toe is gewerkt.

Juiste hoogte

Op verzoek van ProRail en aannemer BAM moest Rijkswaterstaat het waterpeil van het Amsterdam-Rijnkanaal gisteren omhoog brengen, zodat het ponton precies op de goede hoogte kwam te liggen. Verder verliepen de werkzaamheden voorspoedig en konden wegverkeer en treinverkeer vanochtend zoals gepland weer opgestart worden. Meer weten over de brug, lees dan dit bericht: de nieuwe spoorbrug in cijfers

Meer treinen

Om de groei van het treinverkeer mogelijk te maken, werkt ProRail aan de verdubbeling van het spoor tussen de stations Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. Hiermee krijgt ook het laatste stuk spoor tussen Utrecht en Woerden vier sporen. De nieuwe spoorbrug moet nu nog aangesloten worden op de bestaande sporen. Dat gebeurt later. Naar verwachting kunnen in het voorjaar van 2018 de eerste treinen over de brug rijden.

Meer video's spoorbrug Utrecht

In de afspeellijst Spoorverdubbeling Utrecht op het YouTube-kanaal van ProRail vind je nog veel meer video's over de plaatsing, zoals de eerste timelapse, dronebeelden en een animatie.

 

 

Gepubliceerd op