Het dak gaat eraf in Utrecht: nieuwe looproutes

Nieuws

17 november 2015

Het dak gaat eraf in de Utrechtse stationshal. Letterlijk. De allerlaatste oude dakdelen, middenin de hal, maken plaats voor een nieuwe overkapping. Ook de vloer eronder krijgt een make-over. Om ruimte te maken voor deze werkzaamheden, zijn alternatieve looproutes voor reizigers aangelegd.

“Reizigers merken er echt wat van”, vertelt Bart Wiggers, Rail Systems Engineer bij ProRail. “Er is nu namelijk een scheiding tussen de trappen naar de zuidzijde van de perrons en de roltrappen en de liften aan de andere kant van de hal. Het gaat om twee gangen die onderling niet met elkaar verbonden zijn.”

Geen botsing

Reizigers maken sinds een week gebruik van de looproutes. “Goede informatie was heel belangrijk. Daarom liepen er de eerste drie dagen assistenten rond die reizigers op weg hielpen. Bijvoorbeeld naar de roltrappen, of de bussen. Verder wilden we voorkomen dat loopstromen zouden botsen, in het bijzonder op een wat krap stukje. Speciale verkeersregelaars waren daarom aanwezig om de reizigersstromen zo nodig in goede banen te leiden, maar dat was gelukkig niet nodig. Het ging heel goed.”

Tot medio 2016 zijn er vier routes door het station. Drie tussen het centrum en de Jaarbeurs en één snelle overstaproute beneden door de Middentunnel. Houd in de stationshal de bewegwijzering goed in de gaten. Daarop staan de looproutes aangegeven. De werkzaamheden zullen duren tot aan de zomer van 2016.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers