Informatiebijeenkomst OTC Cremerstraat

Nieuws

14 september 2017

Deze zomer is de opleveringstoetsing voor het gebied Cremerstraat afgerond. Op dinsdagavond 26 september licht ProRail de uitkomsten van de opleveringstoets toe aan omwonenden en beantwoorden wij vragen.

Locatie:

Conceptbureau Condept (tijdelijke locatie Majella Centrum)
Steenovenstraat 3, Utrecht
Deze locatie ligt tegenover Gamma Utrecht West.

Programma:

  • 19:15 uur Inloop, ontvangst met koffie/thee
  • 19:30 uur Start informatiebijeenkomst; toelichting uitkomsten opleveringstoetsing en gelegenheid voor het stellen van vragen.
  • 20:30 uur Einde avond

Waarom deze informatiebijeenkomst?

Om meer treinverkeer mogelijk te maken, is in 2016 het spoor rond Utrecht aangepast. Ook is de snelheid van het treinverkeer verhoogd. Om de verwachte toename van trillingen door treinen in het oostelijke deel van de Cremerstraat te verminderen, is in het tracébesluit voor het project DoorStroomStation Utrecht (DSSU) een Ondergrondse Trillingsreducerende Constructie (OTC) opgenomen. Ook is in het tracébesluit opgenomen dat de bouw van deze OTC in de groenstrook langs het spoor afhankelijk is van de daadwerkelijke trillingsniveaus na ingebruikname van de nieuwe spoorsituatie.

Uit de trillingsmetingen die voor de opleveringstoetsing zijn uitgevoerd, blijkt dat de trillingsnormen niet worden overschreden. Daarom is de bouw van de OTC niet nodig. Wij geven graag een toelichting op de afspraken die gemaakt zijn, het trillingsonderzoek en de vervolgstappen en beantwoorden eventuele vragen hierover.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers