Programma 7 december: opening Utrecht Centraal

De stationshal wordt, na zes jaar bouwen, officieel geopend op 7 december.

#opUtrechtCentraal

Als vervoersknooppunt van Nederland verbindt Utrecht ons allemaal. Het thema ‘ontmoeten’ is onlosmakend verbonden met de stad Utrecht en station Utrecht Centraal. Het brengt het land dichter bij elkaar, verzorgt waardevolle ontmoetingen en brengt ons samen met naasten en geliefden. Dit onderscheidt Utrecht Centraal van andere stations en daar zijn we trots op. Op station Utrecht Centraal gebeurt het allemaal; het bruisende station in het midden van het land.

Woensdag 7 december is het feest op Utrecht Centraal!

Samen met de reiziger wordt dit hoogtepunt op een ludieke en interactieve wijze ingeluid. Gedurende de dag is het station een podium van en voor de stad met een uitgebreid entertainmentprogramma van 6.30 tot 22.00 uur dat in het teken staat van ontmoeten en verbinden #opUtrechtCentraal. Er is yoga, muziek, er kan getrouwd worden en er is theater. Houd komende weken deze pagina in de gaten voor alle ins & outs rondom het programma! Of volg ons via #opUtrechtCentraal, Twitter en Instagram, en praat mee, of check de speciale Facebookpagina.

Station Utrecht Centraal

Yoga: om 06.30 en 08.00 uur

Stijg voor één keer boven de hectiek uit. Vandaag begin je de dag ontspannen en gezond met een yoga-clinic op Utrecht Centraal. Een deel van de verdieping in de hal wordt ingericht met yogamatjes, planten en flesjes water: het gewijzigde spoor van de sprinter naar Tiel; dat gaat tótaal aan je voorbij. Er zijn twee lessen (beide 50 deelnemers) van een uur: om 06.30 uur en om 08.00 uur. Deelname is gratis, vol=vol. Meld je vandaag nog aan via christa@yogavida.nl. Ter plaatse deelnemen kan uiteraard ook.

Stationstheater: tussen 07.30 en 12.00 en van 17.00-18.00 uur

De hele dag is het feest in de stationshal, en dus zijn er de hele dag optredens. Van kunstzinnige theateracts, poëtische interventies, acrobatiek tot urban en klassieke dans. Wie door de hal loopt, komt vanzelf wat leuks tegen.

Trouwerij: om 10.30 uur

Om 10.30 uur geven Trudy en Robert elkaar ten overstaan van vrienden, familie en reizigers het officiële jawoord op Utrecht Centraal! Wie het huwelijk gaat voltrekken houden we nog even geheim. Een ding is zeker, het is niet zomaar iemand!

Rondleidingen & Instawalks: van 11.00-13.30 uur

Je laatste kans om alles te weten te komen over de bouw van het nieuwe station! Tussen 11.00 en 13.30 uur geven leden van het projectteam rondleidingen door de stationshal. Ieder half uur vertrekt er een rondleiding vanaf het meetingpoint midden in de stationshal. Voor fanatieke Instagrammers hebben we een extra opdracht: “Leg bijzondere, niet alledaagse ontmoetingen #opUtrechtCentraal vast.” Aanmelden is niet nodig.

Pop-up-bioscoop: van 11.00-14.00 uur

Tussen 11.00 en 14.00 uur opent een pop-up-bioscoop haar spreekwoordelijke deuren voor publiek, inclusief stoelen en groot scherm. Wat er draait is nog de vraag, maar leuk wordt het zeker.

Stationsmuziek: van 12.00-15.00 en van 17.00-20.00 uur

Vandaag kun je samen muziek maken. De stationspiano ken je al, en speciaal voor de opening krijgt de piano gezelschap van twee professionele muzikanten, gitaar, viool, djembé, contrabas en (last but not least) een triangel. Neem een instrument ter hand, en jammen maar. Speel je liever op je eigen saxofoon; neem 'm mee en jam away. Locatie: in de stationshal aan de Jaarbeurskant bij de Albert Heijn en Starbucks voor de deur.

Trouwen voor één dag: 12.00-15.00 uur en tussen 16.00-20.00 uur

Trouwen voor een dag, ja je mag! Op 7 december opent Utrecht Centraal. Trudy en Robert geven elkaar op deze dag écht het ja-woord. Maar wat zij kunnen, kun jij ook: voor één dag en op Utrecht Centraal.

Reismaatjes: tussen 14.00-19.00 uur

Steffan, Amiel, Ruben, Hazim en Mees zijn woensdag 7 december je reismaatjes op Utrecht Centraal. Je kunt ze mee je trein in nemen. De heren zijn niet te missen in de hal: ze dragen een rood pak én hebben alle vijf een koffertje bij zich om je reis te veraangenamen. Een goed gesprek, een boek, een drankje, een spelletje, of samen naar buiten staren: ze zijn er voor jou en reizen met je mee. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen vergezellen stappen ze niet met je in de trein naar Frankfurt of Groningen, maar reizen mee naar stations in de buurt.

Officiele openingshandeling: om 15.30 uur

Om half vier wordt het station officieel geopend. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu, wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht, president-directeur Roger van Boxtel van NS en president-directeur Pier Eringa van ProRail openen de hal samen met jou! Doe je mee? Deel dan jouw selfie, gemaakt in of om het station, op Twitter, Facebook of Instagram ovv #opUtrechtCentraal en je doet automatisch mee aan de opening. Joris Linssen is ook van de partij, hij begeleidt dit officiele moment.

Sing/Songwritersconcert: om 20.30 uur

We sluiten de dag af met een bijzondere activiteit. Speciaal voor jou treden Sured en Terence Roelofsen op 7 december op: je kunt gaan luisteren tussen 20.30 uur en 22.00 uur in Bistrot Centraal op de verdieping in de hal.

Handig

Download het programma