Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Start werkzaamheden Rotterdam Noord op 25 oktober 2019

Nieuws

15 augustus 2019

In het weekend van 25 t/m 27 oktober 2019 start ProRail met de werkzaamheden op station Rotterdam Noord.

Wat houden de werkzaamheden in?

Voorbereidende werkzaamheden

  • 19 t/m 30 augustus (overdag): uitgraven oude waterleiding.
  • 7 t/m 25 oktober (overdag): aanvoer machines en damwanden. Tijdelijke opslag aan zuidzijde van het station.

 Start bouw aan zuidzijde van het station

  • 25 – 27 oktober (dag en nacht): inbrengen van damwanden in de bovenzijde van het talud. Dit is tussen het Café ’t Viaduct en het spoor.
  • 6 – 8 december (dag en nacht): vervolg inbrengen van de damwanden in de bovenzijde van het talud.
  • Medio december (overdag): ophogen talud met zand.
  • In 2020 worden de damwanden verankerd, het talud ontgraven en gestart met de bouw van de lift en trap. Na opening van de trap en de lift wordt de hellingbaan achter het stationsgebouw verwijderd.

Noordzijde van het station
In 2020 starten we ook met de uitvoering van de noordzijde van het station. De werkzaamheden die dan plaatsvinden zijn het verwijderen van de hellingbaan waarna er op die plek damwanden worden ingebracht. Hierna wordt de nieuwe vlakkere hellingbaan aangelegd. Zodra deze in gebruik genomen kan worden, wordt de naastgelegen trap vernieuwd en het talud verder afgewerkt met plantvakken.
 
Bomen
Deze werkzaamheden vinden plaats in de nabijheid van de twee monumentale bomen. Deze bomen blijven staan. Wij hebben deze inmiddels ook onderzocht en we kunnen de instandhouding van deze bomen garanderen.
 
Informatieavond omwonenden
Directe omwonenden zijn uitgenodigd voor een informatieavond op 10 september 2019. Hier ontvangen zij een uitgebreide toelichting op de bouw, de te verwachten hinder en wat wij doen om dit zoveel mogelijk te beperken.
 
Burendag 28 september 2019
Geïnteresseerden kunnen met ons in gesprek op Burendag 2019 op 28 september a.s. in Café ‘t Viaduct van 11.00 – 14.00 uur. Voor deze Burendag wordt de wijk naast het station uitgenodigd voor een kop koffie, zijn er informatiepunten over de verbouwing en is er alle gelegenheid tot vragen stellen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers