Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Terugkoppeling bewonersavond verbouwing Rotterdam Noord

Nieuws

23 september 2019

Dinsdag 10 september 2019 heeft ProRail en aannemer Anton Rail & Infra tijdens een bewonersavond met buurtbewoners gesproken over de op handen zijnde bouwwerkzaamheden op station Rotterdam Noord. De avond startte met een presentatie over de werkzaamheden en de bouwplanning. In het gesprek dat daarop volgende gaven bewoners aan zich zorgen te maken over de invloed van het inbrengen van de damwanden op hun woning. ProRail begrijpt deze zorg.

ProRail en aannemer hebben aangegeven dat zij op basis van de SBR Richtlijnen verwachten dat er geen effect zal zijn op de omliggende woningen. Bewoners gaven echter aan dat er bij eerdere bouw- en heiwerkzaamheden serieuze overlast is ervaren en hun inschatting is dat de werkzaamheden op station Rotterdam Noord ook gemerkt zullen worden in de omliggende woningen. Om meer zicht te krijgen op de mogelijke risico’s is volgende afgesproken:

  • Aannemer Anton Rail en Infra neemt contact op met de bouwinspecteur van de gemeente Rotterdam voor de inspectierapporten over de betreffende bouwwerkzaamheden die recent in de buurt zijn uitgevoerd. Dit om meer inzicht te krijgen welke werkzaamheden zijn verricht en welke bouwmethode is gehanteerd, zodat zij daaruit lessen kunnen trekken voor de komende werkzaamheden. Gemeente heeft aangegeven hieraan medewerking te verlenen.
  • In het weekend van 25 – 27 oktober 2019 zal de aannemer starten met het inbrengen van de eerste damwanden aan de zuidzijde van het station. Dit is de locatie die het meest ver weg staat van de woningen. Tijdens dit weekend zal er een monitoringsysteem worden geïnstalleerd op de directe omliggende bebouwing om continue te meten wat het effect is.
  • ProRail en aannemer doen horende de zorgen van bewoners de toezegging om voorafgaand aan het inbrengen van de damwanden aan de noordzijde van het station een bouwkundige vooropname uit te voeren. Deze werkzaamheden staan gepland in het voorjaar van 2020. Welke woningen daarvoor in aanmerking komen zal mede afhangen van de meetresultaten van de werkzaamheden in oktober.
  • In aanloop van de werkzaamheden aan de noordzijde zullen de bewoners worden geïnformeerd over de vervolgstappen.

 
Burendag 2019
Elk jaar doet ProRail op een aantal locaties in Nederland mee aan Burendag. Dit keer in Café t Viaduct op het station Rotterdam Noord. Bewoners in de brede omgeving van het station kunnen dan met medewerkers van ProRail in gesprek over de werkzaamheden en de planning. De gratis koffie en koek staat klaar van 11.00-14.00 uur.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers