Voorbereidende werkzaamheden Rotterdam Noord van start op 21 mei

Nieuws

17 mei 2019

Vanaf 21 mei 2019 start aannemer Anton Rail met de voorbereidingen voor de verbouwing van station Rotterdam Noord. Dit betreffen graafwerkzaamheden om de kabels- en leidingen te verleggen en het inrichten van het werkterrein achter het gebouw van Café ’t Viaduct. Ook wordt de trap aan de zuidzijde weggehaald. Reizigers kunnen gebruik maken van de hellingbaan.

Najaar start verbouwing
Deze werkzaamheden zijn de opmaat naar de verbouwing van station Rotterdam Noord zodat deze toegankelijk wordt voor minder validen. De start daarvan zal in het najaar plaatsvinden. Dan gaan we de hellingbanen aanpassen zodat ze minder stijl zijn, de trap verplaatsen en aan de zuidzijde vervangen we de hellingbaan door een lift. Wij doen dit om de toegankelijkheid van het station voor minder validen te verbeteren. Op de www.prorail.nl/rotterdamnoord is te zien hoe dit er uit komt te zien.
 
Grondwaterstand
De gemeente heeft ons geïnformeerd over de zorgen rond de grondwaterstand in de wijk. Deze en de toekomstige werkzaamheden hebben geen invloed op de grondwaterstand.

Bewonersbijeenkomst
Voordat de start van de bouw plaatsvindt organiseren wij een bewonersbijeenkomst om de omgeving te informeren over de planning, de mogelijke hinder en hoe het station er na oplevering uit komt te zien. Naar verwachting zal deze in september of oktober plaatsvinden.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers