Viaduct N340 bij Zwolle

Verkeer dat op de N340 in Zwolle het spoor wil passeren, moet nu nog vaak wachten voor de spoorbomen op de Hessenweg. ProRail vervangt deze overweg door een fietstunnel als het nieuwe tracé van de N340 in gebruik is genomen. Het viaduct voor het snelverkeer wordt in 2017 en 2018 aangelegd. Als straks de weg en fietstunnel klaar zijn, kan het verkeer veilig en ongehinderd het spoor passeren.

Viaduct over het spoor

De provinciale weg N340 (Hessenweg) kruist in Zwolle het spoor Zwolle-Meppel. ProRail vervangt de huidige overgang door een fietstunnel en op het nieuwe tracé dat iets noordelijk komt te liggen, leggen we een viaduct aan.

Ook een fietstunnel

Het nieuwe viaduct krijgt twee keer twee rijstroken en is alleen voor snelverkeer bestemd. Daarnaast komt de gewijzigde parallelweg te liggen. Fietsers en voetgangers kunnen straks door een nieuwe fietstunnel. ProRail gaat deze tunnel later bouwen, als de Provincie klaar is met de nieuwe N340.

Planning

De aanleg van het viaduct, de fietstunnel en het verleggen van de Hessenweg horen bij het project Vechtdal Verbinding N340/N48 Zwolle-Ommen en N377 Lichtmis- Slagharen. De Provincie Overijssel is opdrachtgever.

  • Zomer 2017: start bouw viaduct
  • Najaar 2018: het viaduct is klaar
  • 2023: het hele (wegen)project is naar verwachting klaar

 

Nieuws