Staatssecretaris Van Veldhoven in gesprek met omwonenden

Nieuws

24 april 2018

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, bracht maandag 23 april een bezoek aan omwonenden van het spoor, waar vanwege het project PHS Meteren-Boxtel meer treinen gaan rijden. Aansluitend was er een korte bijeenkomst met de bestuurders van de betrokken gemeenten.

Het bezoek van staatssecretaris Van Veldhoven begon met een gesprek thuis bij bewoners in Den Bosch en daarna ging zij op bezoek bij bewoners in Vught Noord. Van Veldhoven: “Ik heb geluisterd naar waar de zorgen van mensen liggen. Zorgen zijn er vooral over geluid en trillingen ’s nachts. Voor de nachten kunnen we bijvoorbeeld kijken of we iets kunnen doen met de snelheid van treinen. Bewoners gaven zelf aan dat als de treinen langzamer rijden er ook minder overlast is. Daarom wil ik dit graag gaan uitzoeken. Ik kijk ook naar prikkels die we kunnen geven om de treinen stiller te maken. Zowel in Nederland als Europa.”

Aansluitend op de gesprekken met omwonenden sprak de staatssecretaris met bestuurders van de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen, Zaltbommel, Maasdriel, ‘s-Hertogenbosch, Vught, Haaren en Boxtel. Hier vertelde ze wat ze heeft gehoord tijdens de gesprekken met de omwonenden.

Kamerbrieven over PHS Meteren-Boxtel en trillingshinder

Op 3 april is er een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over PHS Meteren-Boxtel. De staatssecretaris gaat hierbij in op de zorgen over de verwachte omgevingseffecten van het toenemende aantal goederentreinen. Maandag 23 april stuurde de staatssecretaris een brief naar de Tweede Kamer over de ontwikkeling van beleid voor trillingshinder van het spoor. In deze brief geeft zij op hoofdlijnen aan welke acties ze de komende tijd in gang gaat zetten.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers