Tussentijds rapport werkgroepen Vught online

Nieuws

8 augustus 2016

De aanpassingen aan het spoor in Vught hebben een grote impact op de spooromgeving en omwonenden. In de uitwerking van deze plannen zijn de inbreng van bewoners en belanghebbenden en daarmee belangrijke lokale kennis van groot belang. In januari 2016 zijn zeven werkgroepen gestart met het meedenken over de inrichting van de ruimtelijke omgeving direct rond het spoor. Tijdens de werkgroepsessies hebben de deelnemers hun wensen geuit, suggesties gedaan en ideeën geformuleerd over de spoorzone. In het rapport ‘Wensen rond het spoor in Vught’ staan de uitkomsten van hun inspanningen.

Werkgroep Kruising N65-spoor nog niet afgerond

Alle werkgroepen zijn afgerond, behalve de werkgroep Kruising N65-spoor. Deze werkgroep komt dit najaar nog twee keer samen om de gewijzigde situatie te bespreken. Halverwege het proces van de werkgroepen koos de stuurgroep N65 er namelijk voor om de afrit Rembrandtlaan (niet de oprit) en de oprit Olmenlaan te handhaven. Het rapport van de werkgroepen dat nu online staat is daarom een tussentijdse versie. Na afronding van de werkgroep Kruising N65-spoor worden suggesties en ideeën van de deelnemers aan het rapport toegevoegd en is het rapport compleet.

Gezamenlijke inspanning

De werkgroepen hebben in korte tijd een enorme klus geklaard. De betrokkenheid van alle deelnemers bij dit proces en de heldere feedback leveren een belangrijke bijdrage aan het project. De discussies leidden niet altijd tot een eenduidig antwoord of oplossing. Wel zorgden de discussies er altijd voor dat belangrijke issues naar voren kwamen voor de verdere uitwerking van het ontwerp. Al met al levert dit een waardevol document op vol input en ideeën die het ontwerptraject voor de spoorplannen in Vught verder helpen. Met als gezamenlijk doel te komen tot een aantrekkelijk en leefbaar Vught.

Hoe gaat het verder?

Het rapport ‘Wensen rond het spoor in Vught’ en het geheel van adviezen van andere betrokken instanties worden meegenomen in het bestuurlijk overleg van de drie opdrachtgevers en vervolgens bij de vaststelling van een ontwerptracébesluit (OTB) door de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarmee vormt dit rapport een belangrijke bouwsteen voor het OTB. Dit OTB wordt medio 2017 verwacht.

Via de online PHS bibliotheek kunt u het tussentijdse rapport ´Wensen rond het spoor in Vught´ lezen.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers