Twee projecten: het spoor en de N65: wie werkt aan wat?

Nieuws

19 juli 2017

In Vught wordt gewerkt aan de voorbereiding van twee grote projecten: het spoor en de N65. Maar wie werkt er nu aan wat?

Het verdiept aanleggen van het spoor zorgt ervoor dat de N65 straks niet meer onder het spoor door gaat, maar over het verdiepte spoor komt te liggen. ProRail heeft de opdracht gekregen om deze ‘omkering’ te realiseren. Het studiegebied van het project PHS Meteren-Boxtel loopt daarvoor grofweg vanaf de kruising N65-viaduct Taalstraat tot de kruising N65-Helvoirtseweg/John F. Kennedylaan. De onderstaande afbeelding geeft dat gebied schematisch weer.

De aanpassingen die nodig zijn voor de omkering van het spoor en de N65 worden opgenomen in het Ontwerp Tracébesluit van de spooraanpassingen PHS Meteren-Boxtel. De studie voor het project N65 Vught – Haaren (project N65) voor alle overige delen wordt uitgevoerd door de gemeente Vught, de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat. Hiervoor wordt een bestemmingsplanprocedure doorlopen.

(Traject spoor PHS Meteren-Boxtel en aanpassingen)

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers