Uitvoering bodemonderzoek in oktober en november

Nieuws

6 oktober 2017

In oktober en november vindt bodemonderzoek plaats in het toekomstig bouwgebied van het spoorproject in Vught.

In 2021 is de start van de werkzaamheden voor de spooraanpassingen in Vught gepland. Dat duurt nog even, maar het is belangrijk om voorafgaand aan de werkzaamheden een goed beeld te hebben van de grond in het toekomstig bouwgebied. Daarom vindt in oktober en november bodemonderzoek plaats. De samenstelling van de grond wordt onderzocht en er wordt gekeken of er mogelijk sprake is van archeologische vindplaatsen.

Het bodemonderzoek vindt met name plaats op het grondgebied van ProRail en van de gemeente Vught. In een enkel geval betreft het particulier grondgebied. Hierover is contact opgenomen met de eigenaren.

Aveco de Bondt en BAAC zijn de bedrijven die in opdracht van ProRail het bodemonderzoek uitvoeren. Dit gebeurt via handmatige boringen in de grond. In  sommige gevallen wordt er met een kleine machine geboord. We verwachten dat omwonenden van het spoor geen hinder gaan ervaren van het bodemonderzoek. Mocht u toch hinder ervaren of vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met ProRail via Publieksvoorlichting. Het team Publieksvoorlichting is bereikbaar via telefoonnummer: 0800 - 776 72 45 (gratis) of ga naar www.prorail.nl/contact.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers