Noordelijke Vechtbrug vernieuwd

Nieuws

18 oktober 2016

Steeds meer mensen pakken de trein tussen Schiphol en Lelystad. Als het spoor hier niet op wordt aangepast ontstaan er net als op de weg flinke files. Het is dan onmogelijk om alle reizigers op tijd op hun bestemming te krijgen. Het spoor tussen Schiphol en Lelystad wordt de komende jaren aangepast waardoor meer treinen op dit baanvak kunnen rijden. De bruggen over de Vecht bij Weesp zijn in de treinenloop een knelpunt. Bovendien maken ze veel geluid, gaan te langzaam open- en dicht en zijn bepaalde onderdelen versleten. Daarom vinden er binnenkort werkzaamheden aan de bruggen plaats. Door deze werkzaamheden kunnen de bruggen straks sneller geopend en gesloten worden en maken ze minder geluid.

Wat gebeurt er?

Gedurende twee weekenden worden de rijvloeren van de Vechtbruggen vervangen. De nieuwe bruggen zijn op een andere locatie voorgebouwd en worden met een ponton naar de Vechtbruggen gevaren. In het weekend van 8 en 9 oktober is de noordelijke Vechtbrug vernieuwd. In het weekend van 5 en 6 november volgt de zuidelijke brug. Voor de werkzaamheden moet het spoor spanningsloos zijn.

In oktober was het weer ons goed gezind. Het was nauwelijks wind. Zeer gunstig bij het draaien van de oude en nieuwe brug, maar vooral perfect bij het op zijn plaats leggen van de nieuwe brug. Daar was maar een speling van 5 centimeter! Een beetje deining of wind kan dan het werk al ernstig bemoeilijken.

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan naar de video met beelden van afgelopen weekend

Vanwege de werkzaamheden is er in november geen bediening van de spoorbruggen te Weesp van vrijdag 04-11-2016; 10:00 uur tot maandag 14-11-2016; 06:00 uur.
En is er een totale stremming (incl. vaste aanbrug) spoorbrug te Weesp van vrijdag 04-11-2016; 10:00 uur tot maandag 07-11-2016; 06:00 uur.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers