Megaklus uit de startblokken. Spoordek Babberichseweg op zijn plek!

Zaterdag 27 juli om 06:00 uur kwam het startschot om het nieuwe 1000 ton wegende spoordek naar zijn nieuwe plek in de Babberichseweg te rijden. Maandenlange voorbereiding gingen hier aan vooraf. Na ruim twee uur was het zover. Operatie geslaagd en spoordek op zijn plek!

Voorbereidingen inschuiven spoordek Zevenaar

Zevenaar-Didam

Vanaf donderdag 25 juli is aannemer Strukton Rail met groot materieel en ruim 300 werknemers na maandenlange voorbereiding uit de startblokken. Tot en met maandag 12 augustus werkt de aannemer met ProRail aan de spoorverbeteringsklus tussen Zevenaar, Didam en Wehl. Onderdeel van deze megaklus is de bouw van de nieuwe onderdoorgang voor fietsers en voetgangers in de Babberichseweg in Zevenaar. 

Belangstelling op de tribune

Zaterdag 27 juli werd een belangrijke stap gezet in de bouw van de nieuwe onderdoorgang in de Babberichseweg. 1000 Ton beton op tweehonderd Mammoetwielen werd door één operator van Mammoet met een speciaal bedieningspaneel in beweging gezet. De ‘inrijdoperatie’ van het spoordek verliep minutieus en gecontroleerd volgens plan. 
Voor geïnteresseerden was aan de Babberichseweg 4 een tribune gebouwd. Jong en oud uit omgeving Zevenaar en ook regionale pers greep de kans en vulden de tribune. Zij waren getuige van een technisch hoogstandje die ze van dichtbij konden beleven. De verse koffie van een ingehuurde barista maakte van de ‘inrijdoperatie’ ook een smakelijke happening.

Dronebeelden en webcam

Het spoordek is circa 200 meter naast het spoor gebouwd. Hierin worden twee nieuwe sporen gebouwd waar de treinen vanaf maandag 12 augustus over heen rijden. Waar nu het spoordek ligt, lag voorheen een overweg. Deze overweg is verwijderd omdat de treinen straks met een hogere snelheid gaan rijden. Om het spoordek op zijn plek te krijgen moest 13.000m3 grond (650 vrachtauto’s) worden afgegraven. De dronebeelden geven een eerste impressie van de situatie voor de ‘inrijdoperatie’ van zaterdag 27 juli. Morgen laten we deel 2 van de dronemontage zien van de inrijdoperatie zelf.

Na 12 augustus bouwt de aannemer de onderdoorgang verder af en begin 2020 wordt het geheel in gebruik gesteld voor fietsers en voetgangers. De voortgang van de werkzaamheden kunt u ook volgen via een webcam of via foto's die wij regelmatig op onze projectsite publiceren.

Gepubliceerd op