Tijdelijk geen voetbrug Kloosterpad

Nieuws

27 november 2017

Het zal voor omwonenden even een vreemd gezicht zijn: geen voetbrug Kloosterpad over het spoor. Half november is deze tijdens een buitendienststelling door een kraan van z’n plek gehesen. Gelukkig komt de brug verbeterd terug en is dan een stuk comfortabeler voor wie z’n fiets meeneemt.

De voetbrug over het spoor is een fiets- en voetgangersverbinding die het Kloosterpad en De Sleeg over het spoor verbindt. Deze brug moet straks ook het derde spoor kunnen overspannen en wordt dus langer gemaakt. De steunpunten aan de zuidkant staan er nog en zullen de nieuwe brug gaan dragen. Een voordeel van de nieuwe brug is dat deze straks helemaal voldoet aan de huidige richtlijnen voor fietsen: minder steile opgangen en een makkelijke fietsgoot.

Vanaf januari begint de bouw aan de nieuwe brug en tijdens een buitendienststelling in maart komt het nieuwe brugdek erop. De uiteindelijke brug gaat in juni 2018 voor het publiek open.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers