Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Werkzaamheden 20-22 januari

Nieuws

15 januari 2018

De kerstvakantie is voorbij, de werkzaamheden voor het project Zevenaar derde spoor zijn vorige week weer begonnen. De ondergrond voor het derde spoor is aangelegd en de nieuwe funderingspalen voor het geluidsscherm zijn geplaatst. In de komende periode werken we onder andere aan de verplaatsing van het geluidsscherm en de aanpassing van de tunnel Kwartiersedijk. Ook is er gestart met de nieuwbouw van de voetbrug Kloosterpad en aanpassing van het viaduct Beekseweg. In de periode januari/februari wordt er daarnaast nog zand aangevoerd en overtollige grond afgevoerd.

De werkzaamheden

In het weekend van zaterdag 20 januari van 01.00 uur tot maandag 22 januari 05.00 uur is er een buitendienststelling van het spoor. Gedurende die periode rijden er dus geen treinen. De volgende werkzaamheden worden in dat weekend uitgevoerd:

  • Plaatsen draagconstructie bovenleiding
  • Verplaatsen van het geluidsscherm
  • Verwijderen van funderingspalen van het oude geluidsscherm
  • Grondverbetering bij de voetbrug Kloosterpad zuidzijde
  • Om- en verleggen van kabels en leidingen

Afsluitingen verkeer

De volgende afsluitingen zijn ingesteld:

  • Afsluiting tunnel Kwartiersedijk van 30 oktober 2017 t/m juli 2018. Omleiding fietsers via Eltenseweg, Beekseweg en Emmerichseweg.
  • fsluiting voetbrug Kloosterpad van zaterdag 18 november 2017 t/m juni 2018. Voor de bouw van de nieuwe brug aan de zuidzijde van het spoor wordt het fietspad Maatjesweg, ten oosten van de kruising met het Kloosterpad, begin 2018 tijdelijk afgesloten voor fietsers. De omleiding voor fietsers is via Kloosterpad en Beeksweg.

De direct omwonenden hebben een informatiebrief ontvangen over de werkzaamheden in het weekend van 20-22 januari.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers