Nieuwsberichten

Giga-klus Zwolle geklaard en sporen weer in dienst!

Met man en macht, de laatste hand aan het werk in Zwolle.
Vanaf zondagavond 23:00 uur zijn de sporen in Zwolle weer geschikt voor treinverkeer. Om dit mogelijk te maken is er tijdens de '16-daagse' gigantisch hard gebuffeld in Zwolle. We werkten aan sporen, bovenleiding, treinbeveiliging en perrons met een geweldig resultaat. De vrouwen en mannen van alle uitvoerders verdienen een enorm compliment. En de reiziger profiteert!
Gepubliceerd op

Toegankelijke en comfortabele perrons

Station Zwolle is sinds zaterdag 30 juni buiten dienst. ProRail werkt met aannemer Strukton Rail, Movares, fa. Molhoek CCT en Sweko Nederland al 14 dagen met man en macht 24/7 aan een enorm aantal klussen tegelijkertijd. Firma Molhoek werkt aan de verbetering van de perrons. Sommige perrons worden ingekort en andere verlengd. In het vierde bouwjournaal van vrijdag 13 juli onder andere de reiziger aan het woord en aandacht voor de metamorfose op de perrons.
Gepubliceerd op

Anti Spaghetti-rails, Pro Strakker spoor

In Zwolle gaat tijdens de ’16-daagse’ het spoorsysteem rigoureus op de schop om de treinreis voor reizigers soepeler te laten verlopen en het aantal storingen te verminderen. Na het tweede bouwjournaal van zaterdag 3 juli over de ombouw van de treinbeveiliging nu in het derde bouwjournaal van maandag 9 juli aandacht voor de metamorfose op het spoor zelf.
Gepubliceerd op

Treinbeveiliging. Een wereld achter het spoor

In Zwolle wordt het spoorsysteem omgebouwd, gericht op een soepele doorstroming van meer treinen en het verlagen van het aantal storingen. Om dit te bereiken verwijdert aannemer Strukton Rail onder andere 24 wissels en bouwt de sporen om tot ‘corridors’. Treinen richting Deventer, Meppel en Enschede kunnen hierdoor straks onafhankelijk van elkaar station Zwolle in- en uitrijden zonder elkaar te hinderen. Als gevolg van de ‘ombouw’ en de nieuwe sporensituatie buiten past de aannemer ook het treinbeveiligingssysteem achter de schermen aan.
Gepubliceerd op

Foto's 16-daagse Zwolle online

Zwolle
Van de werkzaamheden tijdens de Zwolse ‘16-daagse’ van zaterdag 30 juni tot en met zondag 15-7 maakt fotograaf Stefan Verkerk dagelijks nieuwe foto’s. De mooiste foto’s zetten we online op onze projectsite en hiermee proberen we zoveel mogelijk de voortgang van de verschillende werkzaamheden en techniekvelden voor geïnteresseerden van dichtbij in beeld te brengen.
Gepubliceerd op