Nieuwsberichten

Megaklus in Zwolle afgerond

Opstel- en serviceterrein Zwolle
Het nieuwe opstelterrein ter hoogte van Hogeschool Windesheim in Zwolle is af. Vanaf eind 2018 werd er ruim anderhalf jaar aan gewerkt. Dat het een megaklus was bevestigen de getallen: kilometers nieuwe strakke sporen en bovenleidingdraden, honderden nieuwe bovenleidingsportalen, duizenden nieuwe dwarsliggers en duizenden tonnen nieuw ballastgrind. Alle voorzieningen zijn nu aanwezig om treinen te parkeren en te onderhouden. Vanaf 15 juni is het terrein klaar voor gebruik door de vervoerders.
Gepubliceerd op

Vijftig voetbalvelden aan parkeerplaatsen voor meer treinen

Opstelterrein RGS Zwolle
Om ruimte voor meer treinen te creëren werkt ProRail in allerlei opzichten aan uitbreiding op het spoor. Meer plek om treinen te parkeren is één van de belangrijke voorwaarden om de groei van het aantal reizigers straks aan te kunnen. Bij Groningen en Zwolle zijn nu twee gigantische opstelterreinen ter grootte van vijftig voetbalvelden opgeleverd.
Gepubliceerd op

Nieuwe spoorviaducten over de weg: wat betekent dit voor het verkeer?

Fietviaduct over de Ceintuurbaan wordt gesloopt terwijl er een trein langs rijdt
Tussen Zwolle en Herfte verdubbelen we de sporen van twee naar vier. Hiervoor moeten we ook de tussenliggende viaducten aanpassen, waar het spoor kruist met weg of water. We proberen de hinder van de werkzaamheden voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken, maar soms zijn er afsluitingen nodig. Wat komt er de komende tijd aan?
Gepubliceerd op