Eén fietspad Marsweg weer open: hoe gaat het verder?

Vanaf vanmiddag (maandagmiddag 28 oktober) is bij de onderdoorgang Marsweg het westelijke fietspad weer open en te gebruiken voor het fietsverkeer in beide richtingen. Dit is het fietspad aan de kant van de sportvelden. Voor autoverkeer was de Marsweg weer open sinds 8 oktober.
Impressie van de aangepaste onderdoorgang bij de Marsweg
Impressie van de aangepaste onderdoorgang bij de Marsweg

Het fietspad aan de oostkant blijft nog twee weken dicht. Vanaf die kant werkt aannemer NoorderSpoort aan de nieuwe wand van de viaducten. Hiervoor is vanaf maandag 4 november ook een tijdelijke versmalling van de autorijbaan nodig, en wordt de maximumsnelheid verlaagd naar 30 km/uur. Over twee weken doen we het andersom; dan gaat de oostkant van het fietspad open en is de westkant dicht. Ook in deze twee weken is er een versmalling van toepassing op de Marsweg.

Afsluiting 22-25 november

Van vrijdag 22 tot maandag 25 november is de Marsweg volledig afgesloten, zowel voor auto- als fietsverkeer. In deze dagen plaatst de aannemer een hulpconstructie over de gehele lengte van de nieuwe viaducten. Deze hulpconstructie is nodig voor de bouw van het nieuwe spoor- en fietsdek.

Afronding

In de maanden daarna vindt de (af)bouw van de dekken plaats, hiervan ondervindt het verkeer geen hinder. In het voorjaar volgt er nog een afsluiting van drie dagen, dan wordt de hulpconstructie weer weggehaald. Daarna wordt onder andere het spoor geplaatst en het nieuwe fietspad op het viaduct geasfalteerd. Ook deze werkzaamheden leveren vrijwel geen hinder op voor het verkeer.

Aanpassing viaduct Marsweg

Het spoorviaduct over de Marsweg wordt verbreed vanwege de uitbreiding van de sporen tussen Zwolle en Herfte van twee naar vier. Vanwege de verdubbeling van de sporen, is ook uitbreiding nodig van de tussenliggende bruggen en spoorviaducten die kruisen met autowegen en fietspaden. Eén van die spoorviaducten is het viaduct over de Marsweg. Hier komen twee nieuwe viaducten aan de zuidkant van het bestaande spoorviaduct: een spoorviaduct en een fietsviaduct.

Gepubliceerd op