Foto’s vernieuwen rangeerterrein online

Van het vernieuwen van het rangeerterrein bij de Hanzeboog (IJsseldijk) tot aan station Zwolle maakt fotograaf Stefan Verkerk dagelijks nieuwe foto’s. De mooiste foto’s zetten we online op onze projectsite en hiermee proberen we zoveel mogelijk de voortgang van de werkzaamheden voor geïnteresseerden van dichtbij in beeld te brengen.
Zwolle - RGS

Om de treindienst tussen Noord-Nederland en de rest van Nederland / Randstad te verbeteren is het noodzakelijk het spoor in Zwolle uit te breiden en voor te bereiden op de toekomst. Om dit te realiseren dient onder andere het opstelterrein voor treinen bij Hogeschool Windesheim te worden aangepast. We verwijderen oude sporen en wissels en vervangen deze door nieuwe strakke sporen zodat er straks meer treinen kunnen parkeren. Ook komt er een extra spoor vanaf het station naar RGS.

Folieconstructie

Omdat op deze locatie door Vitens drinkwater wordt gewonnen voor de regio Zwolle is in nauwe samenwerking met provincie, gemeente en Vitens een duurzame toekomstbestendige (100 jaar) en veilige oplossing gevonden voor de bescherming van het grondwater tegen eventuele verontreiniging. Het opstelterrein wordt daarom voorzien van een vloeistofdichte folie.

Verkeerssituatie Hanzeland

Het vernieuwen van het rangeerterrein zal de nodige bouwhinder veroorzaken. Het terrein is namelijk 9 ha groot (17 voetbalvelden) en dat betekent dat ongeveer 270.000 kuub grond wordt afgegraven en afgevoerd met circa 8000 vrachtwagens. Vanaf november rijden vrachtauto’s voor de duur van circa een jaar dagelijks tussen 07:00 en 19:00 uur over Hanzeland via een met de gemeente afgestemde bouwroute. Om het fietsverkeer zo min mogelijk te hinderen heeft de aannemer onder andere een tijdelijke brug gelegd op de Koggetunnel en zijn waarschuwingsborden geplaatst. Op de gevaarlijke kruisingen worden in de drukke weken tijdens spitsuren verkeersregelaars ingezet.

Lees meer over het rangeerterrein en het waarom of bekijk de foto's op de pagina In Beeld

Gepubliceerd op