Intrillen damwanden tot 12 mei

De bouw van de winkels aan de zuidkant van station Zwolle is van start. De aannemer is 14 april begonnen met het intrillen van damwanden, die een bouwkuip vormen. In deze bouwkuip worden straks winkels en de trapopgangen naar het busperron gemaakt. De werkzaamheden overdag duren volgens de huidige planning tot uiterlijk 12 mei. De werkzaamheden ’s nachts zijn afgerond.

Nachtwerk gereed

De aannemer is begonnen met het intrillen van de damwanden die het dichts bij het spoor de grond in moesten. In verband met veiligheid, mochten deze alleen de grond in als het spoor buiten gebruik is, dus als er geen treinen rijden. Daarom gebeurde dit ’s nachts. De werkzaamheden ’s nachts zijn inmiddels gereed. Om de omwonenden van het station tegemoet te komen voor de geluidsoverlast, ontvingen zij de vrijdag voor Pasen een zakje paaseitjes.

Verder met intrillen bouwkuip

De aannemer gaat nu verder met het intrillen van de rest van de damwanden. Eerst gaan de damwanden aan de kant van de loopbrug de grond in, daarna volgt de andere kant. Het intrillen duurt volgens de huidige planning tot uiterlijk 12 mei. De werkzaamheden vinden vanaf nu alleen overdag plaats.

Foto’s

Er zijn foto’s gemaakt van het intrillen van de damwanden. Bekijk de foto’s op de pagina In Beeld.

Gepubliceerd op