Station Zwolle weer volledig in bedrijf

Maar liefst zeventien dagen stug doorwerken en het is geslaagd. Wissels, sporen, spoorgrind, dwarsliggers, kabels, seinen, bovenleiding en alles wat daarbij hoort, is helemaal nieuw aan de westkant van Zwolle. En vanaf vandaag weer beschikbaar voor treinverkeer.

Dronebeelden van spoorwerkzaamheden Zwolle (westzijde)

Nieuwe sporen en wissels

Wat is er gebeurd? Eerst de sloop van de oude sporen, het grondwerk. Vervolgens werden met grote machines nieuwe sporen en wissels gelegd. En tot slot: de afwerking van onder andere de bovenleiding en kabels. Aan de frisse kleur van de nieuwe ballast is goed te zien wat er allemaal is vernieuwd. Leuk weetje: een deel van de ballast is nieuw, en een deel van de oude ballast hebben we schoongemaakt en hergebruikt. Sporen rondom station vernieuwd

De sporen en wissels aan de westzijde van station Zwolle waren aan vervanging toe. Omdat we vorig jaar al de oostkant van station Zwolle helemaal hebben vernieuwd, zijn de sporen rondom het station nu weer helemaal up-to-date. Een megaklus als deze is nauwkeurig gepland om zo efficient mogelijk te werken. Het is geweldig dat het binnen planning gelukt is om het spoor weer klaar te krijgen. Zeven richtingen startten vanmorgen onmiddelijk op. Alleen de bovenleiding op de Kamperlijn had een halfuur extra nodig.  

Zwolle verbetert 

Er staan nog meer werkzaamheden op de rol, om Zwolle als tweede spoorknooppunt van Nederland klaar te maken voor de toekomst. Eerst gaan we verder met het opstelterrein, dat vlakbij het station ligt. Vanaf 2020 gaan we volop aan de slag met de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte. Dit doen we om ervoor te zorgen dat er meer treinen kunnen rijden en om aansluitingen verbeteren.

Reizigers bedankt

De afgelopen zeventien dagen konden reizigers met de bus van Zwolle richting Amersfoort, Lelystad en Kampen. Ook lagen sommige andere trajecten er voor het treinverkeer uit. Om reizigers te bedanken voor hun geduld, deelden ProRail en NS vanmorgen een kleine traktatie uit. 

Gepubliceerd op