Tapijt op loopbrug

Wie vaak via station Zwolle reist zal het niet zijn ontgaan: sinds een aantal dagen ligt er vloerbedekking op de loopbrug over het station. Vanwege dit tapijt is de vloer van de loopbrug niet meer glad. En direct wat kleurrijker.

Tapijt meest efficiënt

De vloer van de loopbrug was voorheen voorzien van een ruwe coating. Deze coating sleet echter snel, vanwege het groot aantal reizigers dat dagelijks gebruik maakt van de loopbrug. Hierdoor werd de vloer glad, vooral bij regenachtige dagen. Er zijn verschillende opties overwogen om de vloer ruwer te maken. Hierbij kwam vloerbedekking als meest efficiënt uit de bus. Nadat een proefstuk de test had doorstaan, is de hele loopbrug voorzien van tapijt. Met als bijkomend voordeel dat het geluid dempt en er vanwege de gekleurde stroken direct wat sfeervoller uitziet.

Kunst

Niet alleen de vloer van de loopbrug is aangepakt. Lokaal beeldend kunstenares Edith Koridon-de Jong heeft kunstwerken gemaakt ontstaan uit een fascinatie voor de bouw. Deze kunstwerken zijn binnenkort te zien op de glazen wanden van de loopbrug.

Gepubliceerd op