Voetgangersbrug Zwolle opgefleurd met kunst

De tijdelijke voetgangersbrug boven de sporen van station Zwolle is opgefleurd met een tiental kunstwerken en foto’s van beeldend kunstenares Edith de Jong-Koridon. Zij heeft de kunstwerken gemaakt vanuit haar fascinatie voor de bouw en de eigenheid van station Zwolle. Met de kunstwerken fleuren we de voetgangersbrug op voor de 35.000 reizigers die er dagelijks gebruik van maken, terwijl we ondertussen een nieuwe tunnel onder het station bouwen.

Bouw boeit

Door kleurrijke schilderijen met herkenbare onderwerpen willen we samen met de kunstenares de reis door Zwolle nog net iets mooier te maken voor reizigers. Dat kunstenares Edith de Jong-Koridon is geboeid door de bouwplaats is te zien in de kunstwerken. Zo ontdek je bovenleidingen, steigers en bouwmaterieel. ‘De lijnen, de ritmiek, de steigers: een onuitputtelijke bron voor het maken van autonoom werk en foto’s’, aldus de kunstenares.

Station Zwolle

Station Zwolle is een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer. Uit zeven richtingen komen er treinen aan en veel bus- en treinreizigers stappen er over. Daarom werkt ProRail daar aan een nog betrouwbaarder spoor en wordt er een nieuwe, 17 meter brede reizigerstunnel aangelegd. Deze vernieuwing vordert gestaag. Station Zwolle heeft inmiddels een vierde perron en de bouw van de nieuwe perrontunnel is in volle gang.

Oude foto’s

Naast de kunstwerken, hangt er ook nieuwe projectinformatie over de vernieuwing van station Zwolle in de voetgangersbrug. Daarnaast is er een historische foto van de Venestraat geplaatst. De foto hangt in de hoek van de loopbrug, op precies de plek van waaruit je de huidige Venestraat in kijkt. Ook komen er binnenkort nog meer oude foto’s in de traverse te hangen, in aanloop naar de viering van 150 jaar spoor in Zwolle op 7 juni.

De kunstwerken blijven er voor langere periode hangen. Meer informatie over de kunstwerken en kunstenares is te vinden op www.edithdejongkoridon.nl/stationzwolle.

Gepubliceerd op