Vorderingen vloer en wanden

Na een paar dagen uitstel vanwege de vorst is er gisteren weer volop beton gestort in de tunnel onder station Zwolle. De vloer onder het derde spoordek (onder spoor 7 en 9) is nu ook voorzien van een 1,60 meter dikke betonvloer, van circa 870m³. Hiermee is de ruwbouw van de vloer ongeveer voor de helft klaar.

Voorbereidingen vierde deel betonvloer

Dura Vermeer treft nu voorbereidingen voor het storten van de betonvloer onder het vierde spoordek. Eerst maakt de aannemer een dunne werkvloer, waarop de bekisting wordt gebouwd en de bewapening wordt gemaakt. Hierna kan de aannemer de dikke betonvloer storten, volgens de huidige planning gebeurt dit op 28 februari.

Wanden

Ondertussen gaat de aannemer stapsgewijs verder met het maken van de wanden. Dura Vermeer is begonnen aan de zijde van het paviljoenplein en werkt steeds verder richting de zuidkant van het station (aan de kant van de Hanzelaan). De wanden worden in twee fasen gestort. Eerst de onderkant en later pas de bovenkant, omdat het bovenste deel op een speciale constructiewijze aan de spoordekken (het dak van de tunnel) wordt bevestigd.

Vervolg

Naar schatting is de ruwbouw van de tunnel klaar in de zomer van dit jaar. Hierna volgt na het bouwen van de trapopgangen naar de perrons, de periode van afbouw, waarbij diverse constructieonderdelen als trappen, liften, roltrappen, tegelwerk en installaties worden gerealiseerd.

Webcam

Wilt u meekijken met de werkzaamheden in de tunnel? Dat kan via de webcam met live-verbinding in de tunnel.

Gepubliceerd op