Een update van de werkzaamheden!

Nieuws

29 juni 2017

Inmiddels is bijna 40.000 ton oude ballast afgevoerd, wat plaats heeft gemaakt voor de aanvoer voor de nieuwe onderlaag op het traject Zwolle-Kampen. Van de bovenlaag zijn al meer dan 100 wagons vol verwerkt..

Zwolle Stadshagen

Ondertussen zijn er in Stadshagen sprongen vooruit gemaakt en is er een hoop werk verricht in een week tijd.  Afgelopen vrijdag 23 juni is het nieuwe tunneldek van ca. 650 ton en 10x30m groot ingereden bij het nieuwe station (zie foto carrousel). Ook het kabel- en leidingbed is aangebracht op het nieuwe tunneldek. De bouw van het perron aansluitend op de tunnel is van start gegaan en ook wordt er gewerkt aan het fietspad in de tunnel. Heb je de timelapse van het inrijden van het tunneldek nog niet gezien en ben je benieuwd? Bekijk ‘m dan hier: https://www.prorail.nl/projecten/zwollekampen/nieuws/650-ton-in-kamperlijn-gereden-timelapse

Kampen

In Kampen zijn de nieuwe sporen en bovenleidingen al zichtbaar. Ook de werkzaamheden aan het nieuwe perron vorderen gestaag.  Het vernieuwde spoor is vanaf Kampen al opgebouwd tot aan de overweg Bosjessteeg, wat betekent dat er al ca. 4km spoor ligt, wat (uiteraard) nog niet af is.

Bijna alle ca. 260 bovenleidingsfunderingen op het traject Zwolle-Kampen zijn geplaatst. De werkzaamheden aan het vernieuwen en veranderen van de beveiligingssystemen bij de overgangen zijn in volle gang.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers