Nachtelijk bodemonderzoek Zwolle-Kampen

Nieuws

15 januari 2018

Vorige maand verliep de start van de nieuwe dienstregeling op de lijn Zwolle Kampen helaas anders dan verwacht. De nieuwe trein kon weliswaar elektrisch gaan rijden, maar doet momenteel Zwolle Stadshagen nog niet aan.

Sonderingen voor beter inzicht in de bodemgesteldheid

De trein tussen Zwolle en Kampen rijdt nu 100 kilometer per uur. De momenteel beschikbare informatie is namelijk onvoldoende om de waarborg te kunnen geven dat de bodemgesteldheid geschikt is om 140 km per uur te gaan rijden, daarom wordt aanvullend bodemonderzoek uitgevoerd met als doel om beter inzicht te krijgen in de bodemsamenstelling. Op basis van dit inzicht kan gefundeerd worden besloten of bodemverbeterende maatregelen nodig zijn om de snelheid van 140 km per uur alsnog te kunnen gaan rijden.

Waar?Wanneer?Wat?
Op verschillende
locaties tussen station
Stadshagen en
IJsselmuiden.
Nacht van maandag 15 op dinsdag 16 januari tot en met de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 januari:
Nacht van maandag 22 op dinsdag 23 en dinsdag 23
op woensdag 24 januari;
Nacht van maandag 29 op dinsdag 30 januari tot en
met nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 februari
Het meten van de
draagkracht van de bodem
met een sondeermachine
op het spoor.

Sondeerwagen

Om de meetwerkzaamheden uit te voeren wordt een zogenaamde sondeerwagen op het spoor geplaatst. Vanuit dit voertuig wordt op verschillende locaties in het spoor een staaf de grond ingedrukt om de weerstand van de grond te meten. De geluidsoverlast van de staaf die in de grond wordt gedrukt is beperkt. Wel zal de wagon goed verlicht zijn voor de werkzaamheden en zal een railkraan meerijden om het voertuig te verplaatsen.

Nachtelijke werkzaamheden

Deze metingen doen we in de nachten zodat het treinverkeer geen hinder ondervindt. Direct omwonenden ontvingen een brief over deze nachtelijke werkzaamheden.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers