Nog één maand te gaan!

Met nog maar een maand te gaan, gaan we nog even door met de werkzaamheden op het traject Zwolle – Kampen. Een overzicht van de werkzaamheden van afgelopen week in beeld.

Bovenleiding

Deze week worden de laatste kabels voor de bovenleiding getrokken. Het hele traject hangt dan in de lijnen. In vakjargon gaat het om zgn  'draagkabels' en 'rijdraden'. In de laatste weken werken we de bovenleiding verder af en worden de op maat gemaakte 'hangdraden' bevestigd. De hangdraad is de (verticale) verbinding tussen de draagkabel en de rijdraad die ervoor zorgt dat de rijdraad op een vaste afstand boven de spoorstaven hangt.

Overwegen

Vannacht wordt de overweg Bisschopswetering vernieuwd naar een STRAIL-overweg. Een STRAIL-overweg heeft een rubberen bevloering, is sterk en werkt geluiddempend. Bij de overweg Veerallee zijn alle overwegbomen geplaatst en  getest.

Stadshagen

Vandaag is de ruwbouw voor de Technische Ruimte Stadshagen aangevoerd. Het prefab gebouwtje werd met een kraan op zijn plek gezet. (zie foto's)

Kampen

Ook het voorplein in Kampen schiet al aardig op (zie bij foto’s). Er is begonnen met het aanleggen van de (perron-)tegels.

Gepubliceerd op