Start en overzicht werkzaamheden Stadshagen (jan-maart)

Nieuws

21 december 2016

Samen met de provincie Overijssel, gemeente Zwolle en Kampen werken wij aan de verbetering van de Kamperlijn, de spoorlijn tussen Zwolle en Kampen. In de periode tussen juni en september 2017 wordt deze geheel vernieuwd en voorzien van bovenleiding, zodat per december 2017 met elektrische treinen gereden kan worden. In de wijk Stadshagen beginnen we binnenkort al met de aanleg van de onderdoorgang onder het spoor bij de Belvédèrelaan en met het station, Zwolle Stadshagen.

Inrichten bouwterrein

Vanaf 9 januari 2017 beginnen aannemers BAM Infra Rail en Van Boekel Zeeland met voorbereidende kabelwerkzaamheden. Vanaf 16 januari richten ze het bouwterrein in. Het werkterrein wordt aan beide zijden van het spoor afgeschermd met bouwhekken. Aan de zijde van de Hasselterweg plaatsen zij de hoofdkeet. Ook komt aan deze kant een gronddepot. Het werkverkeer bereikt dit bouwterrein via een inrit van de Hasselterweg. Aan de Stadshagen zijde vallen het parkeerterrein bij de Belvédèrelaan en ook de brug over het Rozenpad binnen het bouwterrein.  OBS de Schatkamer is gedurende de werkzaamheden bereikbaar via de Wildwalstraat, Boswalstraat of Houtwalstraat. Ook is de parkeervoorziening aan de Bergentheimstraat bereikbaar en beschikbaar.

Nachtelijke werkzaamheden

Om de ondergrond van het toekomstig perron versneld in te laten klinken worden big bags met zand naast het spoor geplaatst. Omdat deze werkzaamheden niet gelijktijdig met het treinverkeer uitgevoerd kunnen worden, vinden ze plaats in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 januari en donderdag 19 op vrijdag 20 januari (tussen 01:00 en 05:00 uur).

Sloop dek brug over het Rozenpad

In het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 januari worden de brugdekken over het Rozenpad/Rozentunnel verwijderd. De fietstunnel is dan vanwege deze werkzaamheden afgesloten. Op zaterdag 28 januari starten deze werkzaamheden om 07:00 uur en duren tot 21:00 uur. De zondag wordt benut als reserve dag als op zaterdag de werkzaamheden niet zijn afgerond.

Inbrengen damwanden

Voor het maken van de bouwkuip voor de nieuwe onderdoorgang worden damwanden ingetrild. Deze werkzaamheden vinden overdag en door de week plaats in de periode van maandag 6 tot en met vrijdag 17 februari (tussen 07:00 en 19:00 uur). Deze werkzaamheden veroorzaken geluid- en of trillingshinder. Wij begrijpen dat dit vervelend voor u kan zijn. Onze mensen proberen daarom zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk is. Vanuit oogpunt van zorgvuldigheid wordt het bouwproces nauwlettend gevolgd met meetapparatuur die op panden in de nabijheid wordt aangebracht.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers