Eva's column 12: Afscheid

Op mijn laatste dag op de Regina Maris heb ik alles nog even vanuit een ander perspectief bekeken. Hoog in de mast kon ik ons eigen "eco-systeempje" van een afstand zien en besefte ik mij hoe bijzonder de afgelopen maanden zijn geweest. Ik heb ongelofelijk veel interessante mensen leren kennen, veel geleerd over de klimaatcrisis, veel ideeën gebrainstormd en boven alles ben ik onderdeel geworden van een kleine familie.

Inmiddels heb ik afscheid genomen van de Regina Maris, maar nog niet van de groep. Ook hier in Colombia zoeken we elkaar nog regelmatig op zoals dat hopelijk als we allemaal terug in Europa zijn ook zal gebeuren. 

Een aantal ideeën die aan boord zijn bedacht gaan absoluut een vervolg krijgen. Voor mijzelf zal dat vooral #railtothecop zijn om te zorgen dat we zoveel mogelijk mensen uit Europa naar de klimaattop van volgend jaar in Glasgow laten treinen. Volg alle ontwikkelingen via #sailtothecop en de website sailtothecop.com

Ik ga nog een paar weken genieten in Colombia voordat mijn vrachtschip op 23 januari terug naar Europa vertrekt. 

Ik wens iedereen een prachtig en gezond 2020 en ik gun het iedereen om je "eigen eco-systeempje" eens vanuit een ander perspectief te kunnen bekijken. 

Veel liefs,
Eva