Eva's column #7: Op naar Brazilië

Hallo allemaal! Veel van jullie hebben inmiddels wel gehoord dat de COP25 in Chili is afgelast. De klimaattop is inmiddels verplaatst naar Madrid. Dit was natuurlijk behoorlijk schrikken voor ons Sail to the COP-project! Maar na lange gesprekken en veel afwegingen in de afgelopen vierentwintig uur zijn we tot een plan gekomen!

Wat is het plan?

We vertrekken vandaag vanaf Kaapverdië naar Belém, Brazilië.

Waarom Belém?

Een belangrijke reden om naar Belém te gaan is dat er verschillende mensen binnen het project voor een bepaalde datum in Zuid-Amerika moeten zijn in verband met andere grote duurzaamheidsprojecten, onder andere in de Amazone. Door naar Belém te zeilen houden we opties open, kunnen we doorgaan met de denktank en kunnen we de mensen met andere projecten ook op tijd in Zuid-Amerika afzetten.

Wat zijn onze volgende stappen?

We gaan de komende twee weken door met de zeilende denktank! Ook gaan we onderzoeken wat de opties zijn om het meeste te halen uit onze nieuwe locatie: Belém. We kijken bijvoorbeeld naar wat de mogelijkheden zijn om in Belém onze uitkomsten op een originele manier te presenteren, of dat we daar een evenement kunnen neerzetten rondom duurzame mobiliteit. 

Vervolg

Ik ga in elk geval mee tot Belém om met de groep de denktank verder af te maken. Het voelt te overhaast en raar om nu ineens te besluiten het project hier af te breken. De komende dagen en in Belém ga ik dan ook mijn persoonlijke plan verder vormgeven. Ik houd jullie op de hoogte! Voorlopig gaan we de komende twaalf tot veertien dagen in elk geval weer offline en door met wat we aan het doen waren.

In Belém volgen nieuwe updates via @SailtotheCOP_Eva en de accounts van Sail to the COP op Facebook en Twitter.

Onze gedachten gaan uit naar iedereen in Chili. 

Liefs,

Eva