Nieuwe lift op station Winsum eerder in gebruik

ProRail heeft op station Winsum de oude liftinstallatie vervangen door een nieuwe installatie. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden duren tot vrijdag 30 november. Goed weer en voortvarende uitvoering van de werkzaamheden zorgden voor versnelde ingebruikname.

Vanaf vrijdag 16 november kunnen reizigers weer gebruiken maken van de nieuwe lift.  Reizigers beschikken nu over een moderne en comfortabele lift met meer bedieningsgemak dan voorheen.

Meeliftende werkzaamheden

De werkzaamheden begonnen op woensdag 17 oktober. Tijdens de eerste weken van de verbouwing van de lift reden er geen treinen vanwege verschillende werkzaamheden aan het spoor in Groningen. Tussen maandag 29 oktober en vrijdag 16 november konden reizigers die aangewezen waren op het gebruik van de lift óf omreizen via Sauwerd en Balfo óf gebruik maken van  een gratis taxi. Deze noodzakelijke omreis is nu met twee weken bekort.

Liftvervanging door heel Nederland

ProRail vervangt de komende 10 jaar op 30 stations zo’n 100 liften. Dit jaar vervangen we bijvoorbeeld ook de liften op stations Zaltbommel, Voorburg, Maastricht Randwijck en Den Bosch Oost. Meer informatie vindt u op www.prorail.nl/nieuweliften 

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen, ook mensen met een functiebeperking. ProRail werkt hard aan een treinreis zonder obstakels. Dat gaat van gelijkvloerse perrons tot aan trapleuningen met braille-informatie. Op www.prorail.nl/toegankelijkheid vindt u hierover meer informatie.