Nieuwe liften Maastricht

ProRail gaat op station Maastricht twee van de drie liftinstallaties vervangen door nieuwe installaties. Daarnaast worden de bestaande liftschachten transparant gemaakt. Dit is nodig omdat de levensduur van de huidige liften op perron 4 en 5/6 bijna ten einde zijn. Het plaatsen van de nieuwe liften zal duren van vrijdag 8 maart tot en met zondag 16 juni 2019.

Nieuwe liften

Stations moeten goed bereikbaar zijn én blijven, voor iedereen. Daarom vervangt ProRail de liften die aan het einde van hun levensduur zijn. Dat doen we ook op Station Maastricht bij de liften op perron 4 en perron 5/6. De liften die geplaatst worden zijn sneller, comfortabeler en beter bestand tegen vandalisme.
Tijdens de periode van de werkzaamheden zullen de liften die van en naar de perrons 4 en 5/6 gaan niet beschikbaar zijn. Er wordt een tijdelijke traverse geplaatst met liften. Reizigers die afhankelijk zijn van de lift kunnen zo perron 4 en perron 5/6 blijven bereiken. De tijdelijke traverse biedt alleen liften naar de perrons. Er is hier geen verbinding naar de zijde van de Meerssenerweg.
Let op: Op vrijdag 8 maart zijn de tijdelijke liften nog niet gereed. Er zijn dan service medewerkers aanwezig die mensen kunnen begeleiden. Geen servicemedewerker in de buurt? Neem dan contact op met 06-22164209.
De perrons, de bestaande traverse en de vaste trappen blijven normaal in gebruik, ook tijdens de werkzaamheden. Ook de lift aan de zijde van de Meerssenerweg blijft beschikbaar. Alleen in het weekend van 20 en 21 april is de bestaande traverse afgesloten t.b.v. de werkzaamheden.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

Indien voor u het reizen per trein uitsluitend mogelijk is met behulp van een lift op het station, dan moet u tijdens de werkzaamheden station Maastricht binnenkomen of verlaten via de centrumzijde. Alleen vanuit deze kant kunt u gebruikmaken van de tijdelijke liften om zo van en naar de perrons 4 en 5/6 te komen.

Mocht u alleen via de Meerssenerweg kunnen reizen dan kunt u gebruik maken van een taxi van vervoersbedrijf Transvision. Die rijdt u dan van de Meerssenerweg naar de centrumzijde van het station of vice versa. ProRail betaalt de taxikosten. U kunt de taxi per mail of telefonisch vooraf regelen
Per e-mail: via prorail@transvision.nl. Doe dit uiterlijk 24 uur voor uw vertrek, zodat wij u op tijd kunnen helpen.
Telefonisch: via 010 - 3035744.
Als u onverhoopt ter plekke een taxi wilt regelen dan kan dit uiteraard telefonisch. De centralist geeft u aan binnen hoeveel tijd er dan een taxi voorrijdt. Houd in dit geval rekening met maximaal 30 minuten extra reistijd.