Nieuwe liften Maastricht Randwyck

ProRail gaat op station Maastricht Randwyck de liftinstallaties vervangen door nieuwe installaties. Daarnaast worden de bestaande liftschachten deels transparant gemaakt. Dit is nodig omdat de levensduur van de huidige liften bijna ten einde zijn. Het plaatsen van de nieuwe liften zal duren van dinsdag 21 augustus tot en met vrijdag 30 november 2018.
Een van de liften op station Maastricht Randwyck
Een van de liften op station Maastricht Randwyck

Nieuwe liften

Stations moeten goed bereikbaar zijn én blijven, voor iedereen. Daarom vervangt ProRail de liften die aan het einde van hun levensduur zijn. Dat doen we ook op Station Maastricht Randwyck. De liften die geplaatst worden, zijn sneller, comfortabeler en beter bestand tegen vandalisme.

De liften kunnen van 27 augustus tot en met 30 november 2018 niet worden gebruikt. De perrons, de vaste trappen en de hellingbaan blijven wel normaal in gebruik, ook tijdens de werkzaamheden.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

Het plaatsen van een noodoplossing, zoals een hellingbaan of tijdelijke lift, bleek te duur en tijdrovend.
Voor reizigers die assistentie nodig hebben, deze is niet aanwezig op station Maastricht Randwyck.
Voor minder valide reizigers die zonder assistentie reizen geven wij een omreisadvies via Maastricht of Eijsden (extra reistijd c.a. 30 minuten). Plan uw reis via de reisplanner op www.ns.nl/reisplanner.

Om ervoor te zorgen dat mindervalide reizigers tóch kunnen reizen, regelt ProRail vervangend vervoer.

Bent u voor uw reis afhankelijk van een lift?

Indien voor u het reizen per trein uitsluitend mogelijk is met behulp van een lift op het station, dan moet u tijdens de werkzaamheden in- of uitstappen op station Maastricht of Eijsden. Om vanaf daar verder te reizen, kunt u gebruik maken van een taxi van vervoersbedrijf Transvision. Die rijdt u dan van (of naar) Station Maastricht Randwyck. ProRail betaalt de taxikosten.

  • Wilt u per e-mail een taxi regelen? Dan kunt zich melden bij: prorail@transvision.nl. Doe dit minimaal 24 uur voor uw vertrek, zodat wij u op tijd kunnen helpen.
  • Wilt u liever bellen? Dat kan altijd, via: 010 - 3035744. De centralist geeft u aan binnen hoeveel tijd er dan een taxi voorrijdt.