Nieuwe liften ’s-Hertogenbosch Oost

ProRail gaat op station ’s-Hertogenbosch Oost de liftinstallaties vervangen door nieuwe installaties. Daarnaast worden de bestaande liftschachten transparant gemaakt. Dit is nodig omdat de levensduur van de huidige liften bijna ten einde zijn. Het plaatsen van de nieuwe liften zal duren van woensdag 5 september tot en met vrijdag 21 december 2018.

Nieuwe liften

Stations moeten goed bereikbaar zijn én blijven, voor iedereen. Daarom vervangt ProRail de liften die aan het einde van hun levensduur zijn. Dat doen we ook op Station ’s-Hertogenbosch Oost. De liften die geplaatst worden zijn sneller, comfortabeler en beter bestand tegen vandalisme.
De liften kunnen van maandag 17 september tot en met vrijdag 21 december 2018 niet worden gebruikt. De perrons, de vaste trappen en de hellingbaan blijven wel normaal in gebruik, ook tijdens de werkzaamheden.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

Het plaatsen van een noodoplossing, zoals een hellingbaan of tijdelijke lift, bleek te duur en tijdrovend.
Voor reizigers die assistentie nodig hebben, deze is niet aanwezig op station ’s-Hertogenbosch Oost.
Voor minder valide reizigers die zonder assistentie reizen geven wij een omreisadvies via ‘s-Hertogenbosch (extra reistijd c.a. 30 minuten). Plan uw reis via de reisplanner op www.ns.nl/reisplanner .
Om ervoor te zorgen dat mindervalide reizigers tóch kunnen reizen, regelt ProRail vervangend vervoer.

Bent u voor uw reis afhankelijk van een lift?

Indien voor u het reizen per trein uitsluitend mogelijk is met behulp van een lift op het station, dan moet u tijdens de werkzaamheden in- of uitstappen op station ‘s-Hertogenbosch. Om vanaf daar verder te reizen, kunt u gebruik maken van een taxi van vervoersbedrijf Transvision. Die rijdt u dan van (of naar) Station ’s-Hertogenbosch Oost. ProRail betaalt de taxikosten.
Wilt u per e-mail een taxi regelen? Dan kunt zich melden bij: prorail@transvision.nl. Doe dit minimaal 24 uur voor uw vertrek, zodat wij u op tijd kunnen helpen.
Wilt u liever bellen? Dat kan altijd, via: 010 - 3035744. De centralist geeft u aan binnen hoeveel tijd er dan een taxi voorrijdt.