4 daagse Europese samenwerking van start

Nieuws

20 juni 2016

In Rotterdam is vandaag de 4 daagse Trans Europees Netwerk voor Transport (TENT-T) conferentie gestart. Zeker 2000 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en overheden uit heel Europa komen bijeen om de mobiliteit over weg, water en spoor te verbeteren.

Want een goed netwerk wordt bereikt door te investeren in projecten die bijdragen aan het gezamenlijke netwerk en die zorgen voor een milieuvriendelijker transport en vervoer. Daarnaast wordt kritisch gekeken naar belemmerende nationale en Europese wetgeving en worden deze wetten waar mogelijk aangepast. Door te werken aan gelijke regels en procedures in heel Europa worden slimme ICT oplossingen, schonere brandstoffen en vervoer per spoor en over water gestimuleerd.

Ten-T dagen
Ten-T dagen

ProRail

Ook het spoor staat centraal tijdens de Ten-t dagen. ProRail maakt zich hard voor een meer concurrerend spoorgoederenvervoer. Daartoe richt ProRail zich op betrouwbaarheid, flexibiliteit (met name in de havengebieden) en soepele internationale aansluiting (op de grensovergangen). Lees over onze plannen voor goederenvervoer in ons beheerplan. Vanuit ProRail zal ook CEO Pier Eringa deelnemen aan de TENT- week.

Tijdens het event staat de innovatiekracht van Nederland centraal. Dit jaar worden de TEN-T dagen in Rotterdam georganiseerd. Minister Schultz van Haegen is gastvrouw, samen met de Europees Commissaris voor Transport. Meer informatie over de Ten-T dagen zijn op deze website te vinden.

 

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers