6 juli start werk Zwolle

Komend weekend starten grootschalige werkzaamheden bij knooppunt Zwolle: ProRail vernieuwt onder andere het hele spoorsysteem aan de westzijde van het station. Van zaterdag 6 tot en met maandag 22 juli is treinverkeer aangepast. Check je reisplanner welke gevolgen dit zomerwerk voor jouw reis heeft.

ProRail Zwolle - Spoorvernieuwing achter Veeralleeflat

Grondige vernieuwing

Goed onderhoud aan het spoor zorgt voor vermindering van problemen in de toekomst. ProRail vervangt daarom sporen, wissels, bovenleiding en de aansturing van het spoorsysteem. Bij een groot spoorknooppunt als Zwolle is dat een klus van enorme omvang.

Grote werkzaamheden

Wat gaat er zoal gebeuren? Sowieso vernieuwt ProRail het hele spoorsysteem aan de westzijde. Waar moet je dan aan denken?

  • 21 nieuwe wissels 
  • Vervanging 16.000 ton ballast  
  • 409 uur werk (6 tot en met 22 juli)
  • Ruim 7500 diensten van 8 uur
  • Meer dan 15 werklocaties
  • 30.000 flesjes water - voor als het echt heet wordt.

Meer informatie

Over het zomerwerk bij Zwolle is nog veel meer informatie te vinden:

De werkzaamheden kun je live volgen via bovenstaande webcam.

Deels met de bus

De werkzaamheden duren 17 dagen, met name voor de richtingen Amersfoort, Almere en Kampen. Want ProRail werkt het eerste weekend aan beide zijden van het station, daarna met name aan de westzijde. Treinen die niet rijden worden vervangen door bussen. De reisplanner biedt informatie over je treinreis en de mogelijke veranderingen. 

Zomerwerk

ProRail werkt deze zomer op nog veel meer plaatsen aan onderhoud en verbeteringen. Check daarvoor Zomerwerkzaamheden op het spoor.

Gepubliceerd op