8,6 miljoen naar wetenschap en spoor

‘Meer treinverkeer op het bestaande spoor is alleen mogelijk met hoogstaande techniek en innovaties. Samen met de wetenschap streeft ProRail ernaar om deze hoge ambitie waar te maken’. Zo sprak onze president-directeur Marion Gout-van Sinderen tijdens het driedaagse symposium 'RailaHead' in Delft. Tijdens dit symposium ondertekende zij samen met TU Delft een overeenkomst die onze samenwerking bezegelt. Samen investeren we €8,6 miljoen in wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van masteronderwijs op het gebied van rail.

Onderzoek loont

Het driedaagse symposium is georganiseerd ter ere van de inauguratie van prof. dr. ir. (maar bovenal collega) Rolf Dollevoet. Hij heeft laten zien dat wetenschappelijk onderzoek loont. Naast dat hij bij ProRail werkt, is hij ook deeltijd hoogleraar Railbouwkunde aan de TU Delft. Zo heeft hij onderzoek gedaan naar de optimale vorm (het profiel) van een spoorstaaf. Deze wetenschappelijke bevindingen hebben we toegepast en hebben geleid tot flinke besparingen en een afname in storingen.

Marion Gout-van Sinderen: ‘Hij is daarmee een voorbeeld voor het vakmanschap in onze organisatie. Maar wij hebben meer mannen en vrouwen als Dollevoet nodig. Ook in de toekomst. Verdere ontwikkeling van masteronderwijs Rail is mede daarom ontzettend belangrijk’,

Gepubliceerd op