Aftellen in Utrecht!

Vanaf donderdag 26 maart is het nog precies 100 dagen tot de start van de Tour de France in Utrecht. Op zaterdag 4 juli gaan 198 renners op de pedalen achter Utrecht Centraal, op het Jaarbeursplein. De gemeente Utrecht is begonnen met aftellen. Maar we hebben deze zomer nog iets te vieren: over 127 dagen, op 31 juli 2015, gaat het nieuwe deel van de stationshal open. Dan hebben de reizigers er 12.000 gloednieuwe vierkante meters bij op Utrecht Centraal. Kijk verder naar de foto's en visuals hoe het wordt.

Ruimte voor fietsers

In het Tourweekend van 4 en 5 juli komen tienduizenden wielerfans naar het parcours in Utrecht. Wij dragen fietsers een warm hart toe, denk maar aan alle nieuwe fietsenstallingen bij de stations. Bij Utrecht Centraal wordt op dit moment een hele grote gebouwd, met ruimte voor maar liefst  12.500 fietsen. In de stalling aan het Jaarbeursplein is plaats voor ruim 4.000 fietsen.

Utrecht Centraal

Het nieuwe station Utrecht Centraal is in 2016 klaar. Deze zomer zetten we de laatste stap. Eind juli gaat een nieuw deel aan de noordkant open, dat is al enigszins zichtbaar achter de bouwschermen. Daarna beginnen we met het deel waar nu nog de oude rode bogen zitten. Ook de opgangen naar de perrons worden vernieuwd. Dagelijks zijn er 285.000 reizigers op Utrecht Centraal te vinden, en in de komende jaren neemt het aantal reizigers alleen maar toe. Utrecht Centraal is volgend jaar klaar voor de toekomst: ruim, licht, toegankelijk en met goede voorzieningen voor de reizigers.

 

Gepubliceerd op