Amai, hoe doen de Belgen dat?

Nieuws

21 oktober 2015

Best een eng filmpje van de Belgen. Maar de boodschap is kraakhelder: blijf weg van het spoor als je er niets te zoeken hebt. Levensgevaarlijk! Périlleux!

Bekijk: Loop nooit op de sporen - sensibiliseringscampagne tegen spoorlopen

Onze zuiderburen zitten net als wij met een groot probleem, namelijk mensen die zich onterecht op of langs het spoor bevinden. Deze zogenoemde spoorlopers riskeren niet alleen hun eigen leven, maar bezorgen machinisten de schrik van hun leven en ontregelen het treinverkeer in ernstige mate. Daarom lanceert Infrabel, onze Belgische evenknie, een nieuwe campagne met een nogal confronterend filmpje.

Spoorlopen

In ons eigen land zijn er jaarlijks rond de 3.000 meldingen van spoorlopers. Machinisten remmen na een melding af en dat levert vertragingen op voor het treinverkeer. Achteropkomende treinen moeten immers ook vaart verminderen.

En wat doen wij?

ProRail vraagt ook regelmatig aandacht voor het probleem van spoorlopen. Met diverse campagnes willen we ook tussen de oren krijgen dat spoorlopen not done is!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers