Avond- en nachtwerkzaamheden Leiden - Schiphol

In de avonden en nachten van dinsdag 19, woensdag 20, donderdag 21, maandag 25 en dinsdag 26 juli (telkens van 21.00 tot 05.30 uur) gaat ProRail werkzaamheden uitvoeren aan het spoor tussen Leiden en Schiphol. Het gaat om het herstellen en waar nodig vervangen van spoorstaven.
Spoor bij Schiphol
Spoor bij Schiphol

Beperkingen treinverkeer

Er is tijdens de werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol Airport en Leiden Centraal ’s avonds tussen 21:00 en 05:30.  Dinsdag 26 juli beginnen de werkzaamheden ’s avonds om 00:00 in plaats van 21:00. Er rijden NS-bussen in plaats van treinen.

Inspectie

De staat van het spoor en de infra wordt regelmatig geïnspecteerd, zowel visueel en tijdens regulier onderhoud als ook via speciale apparatuur die als het ware in de spoorstaven kan kijken. Dat zijn ultrasoon metingen. Uit de recente ultrasoon meting door een meettrein bij Warmond is gebleken dat er aantal spoorstaven niet aan de norm voldoen en derhalve hersteld moeten worden.

Hinder voor reizigers

Mensen die op genoemde data in de avond en nacht moeten reizen op het traject Leiden - Schiphol doen er goed aan om voor vertrek de reisplanner van NS te checken.

 

Gepubliceerd op