Beter recept voor duurzame spoorstaaf

Afgelopen vrijdag 10 oktober was het landelijk de dag van de duurzaamheid. Ook in de spoorsector een belangrijk thema. Daarom werd er op station Utrecht op verschillende manieren aandacht aan geschonken. Wist u bijvoorbeeld dat het recept van een spoorstaaf is verbeterd zodat die langer mee gaat?

Dag van de duurzaamheid

Het mes snijdt...

Hoe kijk jij aan tegen duurzaamheid, wat kan jij doen en wat kunnen wij doen? De serie posters hierover blijven de komende week nog hangen op de perrons van Utrecht Centraal. Er staan voorbeelden op wat we als spoorsector samen doen. Zo gaan we nog meer duurzame energie inkopen. Daarmee worden dan onze kantoren, seinen en wissels en de bovenleiding gevoed. Door gezamenlijk in te kopen, besparen we ook geld en ProRail werkt hoofdzakelijk met belastinggeld. Ook investeren we in veilige oversteekplaatsen voor dieren. Het voorkomt tegelijk ook treinvertraging door aanrijdingen met wild.

Duurzaam reizen, leven en werken

ProRail werkt continu aan verdere verduurzaming van het spoor. Samen met andere partijen ontwikkelen we innovaties op het gebied van duurzaamheid. We hebben drie specifieke aandachtsgebieden daarvoor benoemd: duurzaam reizen, duurzaam leven en duurzaam werken. Hiervoor is een plan van aanpak vastgelegd in het meerjarenplan duurzaamheid 2013-2015.
 

Gepubliceerd op