BOA's in het zonnetje

Het is vandaag de dag van de BOA, de buitengewoon opsporingsambtenaar. Door weer en wind gaan de mannen en vrouwen dagelijks op pad om het spoor veilig te houden. Dat is niet altijd leuk, want deze toppers hebben ook te maken met spoorlopers, vernielingen, ongevallen en onveilige situaties. Reden genoeg om ze eens in het zonnetje te zetten!
BOA's op mountainbikes

Hou het veilig

Gedrag op en rond het spoor heeft onze volle aandacht. Met acties en campagnes wijzen we op de gevaren van spoorlopen of het negeren van de waarschuwingssignalen bij een spoorwegovergang. Ook plaatsen we hekken en camera's voor de veiligheid. Ongeveer vijftig BOA's surveilleren dagelijks langs het spoor. Komende weken gaan zij ook extra vaak op pad langs campings en recreatiegebieden om mensen te waarschuwen. Een goede reden om je duim eens voor op te steken! Geef je ze ook een "duimpje" op Facebook

Mee op pad

Misschien ben je ze al een keer tegengekomen: onze BOA’s Paul en Johan. Elke dag zijn ze samen op pad voor de veiligheid op het rond het spoor. Een team waar je ‘u’ tegen zegt. Wil je weten hoe een werkdag van deze twee ‘kale knarren’ eruit ziet? Kijk mee!

 

 

Het is vandaag de Dag van de #BOA: de buitengewoon opsporingsambtenaar. Door weer en wind gaan de mannen en vrouwen...

Posted by ProRail on zondag 17 mei 2015

Gepubliceerd op