Breda luidt bel voor de laatste ronde

Nieuws

13 mei 2016

Ding dong….reizigers in Breda graag opgelet. Komende maandag start de allerlaatste bouwronde voor het nieuwe station in Breda. Dat betekent dat spoor 5 en 6 weer gebruikt gaan worden, terwijl de sporen 7 en 8 vanaf maandag juist worden afgesloten.

Om het voor de reizigers makkelijk te maken is de bouw van het nieuwe station opgedeeld in 12 rondes. Tijdens iedere ronde verandert er iets aan de perrons en sporen die in gebruik zijn. Bij een nieuwe ronde is het dus opletten geblazen omdat treinen weer van een ander perron kunnen aankomen of vertrekken. Na 11 rondes klinkt de bel voor de laatste keer; maandag start ronde 12 die duurt tot en met 24 juni. Daarna zijn alle perrons in Breda weer in gebruik.

Ronde 12

In ronde 12 worden de perrons 7 en 8 afgesloten. Dat is nodig om de oude trapopgang weg te werken en de perronbestrating daarop aan te passen. Tevens wordt het noordelijke deel van de loopbrug verwijderd tot en met spoor 6.

Bijna klaar

Nog een paar maanden en dan is de nieuwbouw van het station in Breda helemaal klaar. De opening staat al gepland voor donderdag 8 september. Breda heeft dan een compleet nieuw station dat  reizen, wonen, werken en winkelen op een moderne en comfortabele manier samenbrengt. Opgezet op een ruime en toegankelijke manier, met een brede voetgangerspassage, overzichtelijke pleinen en brede wegen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers