Brommen in Brabant

Het zit wel snor in Deurne, want hier staat het eerste station van Nederland waar je snorfietsen, bakfietsen, ligfietsen, scooters en brommers in een beugel kunt plaatsen. Het gaat om een proef met 16 extra grote beugels met een aanbind-mogelijkheid voor kettingsloten. Deze zorgen ervoor dat bakfietsen en scooters makkelijk en veilig gestald kunnen worden. Naast de beugels zijn er ook ijzeren ringen in betonblokken geplaatst, waaraan mensen ook een slot kunnen vastmaken. Probeer die maar eens los te krijgen!

'Brombeugel'

De beugels voor bakfietsen en brommers, ook wel genoemd de ‘brombeugel’, komen er op verzoek van reizigers, de Fietsersbond en de gemeentes (VNG). De proef, waaraan ook de gemeente Deurne meebetaalt, is onderdeel van het landelijk programma 'Actieplan Fietsparkeren'. Als de proef slaagt, wordt de brombeugel standaard opgenomen in onze ontwerpen voor fietsenstallingen die hier ruimte voor hebben.
     

Van 608 naar 1184

De nieuwe brombeugels zijn te vinden in de onbewaakte fietsenstalling die dit najaar is uitgebreid met 576 nieuwe plaatsen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je jouw tweewieler niet kwijt kunt, er passen in totaal 1184 fietsen de stallingen. 
   

Ruimte voor de fiets

Gemiddeld komt ruim veertig procent van de reizigers met de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail samen met regionale en lokale overheden fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 350.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations.  

 

Gepubliceerd op