Den Haag Moerwijk bekent kleur

Reizigers ervaren sommige kleinere en middelgrote stations als somber, saai, kil en weinig comfortabel. Daarom blijven we de voorzieningen op deze stations continu aanpassen aan de wensen van reizigers. Zo ook op station Den Haag Moerwijk. In het voorjaar zijn hier 14 ton staal wegende constructies voor twee knaloranje wachthuisjes geplaatst. Inmiddels is het station helemaal af. Zie hier het resultaat.
Station Den Haag Moerwijk
Station Den Haag Moerwijk

Beschut zitten

Voorheen waren er boven de trapopgangen en liften van het station kleine overkappingen. Door wachthuisjes te plaatsen zijn deze overkappingen nu aanzienlijk vergroot. In de nieuwe oranje huisjes kunnen reizigers lekker beschut zitten. Bovendien hebben de wachthuisjes een bijzondere vorm en kleur, waardoor het station een compleet eigen karakter in de omgeving krijgt.

Bloemperken op de perrons

Ook de perrons zijn opgefleurt: er zijn langwerpige bloemperken aangelegd die het perron een vrolijkere uitstraling geven. Op deze manier sluit het station ook beter aan bij de omgeving, het ligt tenslotte in de groene zone van Den Haag.

Investeren in comfort

ProRail wil investeren in het comfort van kleine en middelgrote stations, waarbij we niet alleen kijken naar de basisvoorzieningen. Samen met vervoerders, decentrale overheden, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en NS kijkt ProRail ook naar de lange termijn. Voorbeelden van stations waar het nu al comfortabeler is gemaakt, zijn stations Breukelen, Wolvega, Gorinchem, Almelo, Amsterdam Muiderpoort en Vlissingen-Souburg.

Meer info?
www.prorail.nl/prettigwachten

Gepubliceerd op