Doorpakken op Utrecht Centraal

Nieuws

22 december 2015

We werken hard door om het drukste station van Nederland mooier, toegankelijker en comfortabeler te maken. Zo is de ingang aan de Jaarbeurskant deze week open gegaan en is het eerste deel van de Moreelsebrug op zijn plek gezet. Daar gaan we woensdag trouwens mee door, omdat het vandaag net iets te hard waaide. In januari plaatsen we het brugdeel over de sporen.

Spoor- en stationsvernieuwing Utrecht Centraal

Utrecht is hét spoorknooppunt van Nederland en verbindt miljoenen treinreizigers in hun reis door het land. Maar liefst 285.000 mensen maken dagelijks gebruik van Utrecht Centraal. Over tien jaar zijn dat er 360.000 per dag. Station Utrecht Centraal en het spoornetwerk rond Utrecht nemen we daarom flink onder handen. Er verrijst een nieuwe OV-terminal en we vernieuwen de sporen rond Utrecht. De nieuwe OV-terminal geeft straks voldoende ruimte aan het toenemend aantal reizigers. De ruime stationshal wordt twee keer zo groot, perrons worden verbreed en er komt een extra 8ste perron. Eind 2016 kunnen reizigers gebruikmaken van de nieuwe OV-terminal en zijn we ook klaar met de spoorvernieuwing en perronwerkzaamheden. Fietsers en voetgangers kunnen dan over de Moreelsebrug. In 2017 vinden nog afrondende spoorwerkzaamheden plaats. Onze verkeersleiding nam in het voorjaar van 2015 haar intrek in een nieuwe, ultramoderne verkeersleidingspost.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers