Duiken en hijsen in Deventer

Een bouwproject kent altijd hoogte en dieptepunten. In Deventer nemen we dat heel letterlijk. Voor de bouw van de immense ondergrondse fietsenstalling bij het station Deventer hebben we onlangs duikers ingezet in de met water gevulde bouwkuip. Nu gaan we er een 100-tons hijskraan neerzetten voor het sloopwerk. We duiken er hieronder nog even in...

FAQ - Wat doen duikers rondom sporen en stations?

Hijskraan

In Deventer staat nog een oude fietsenstalling die te klein is voor het groeiende aantal reizigers dat met de fiets komt. Er omheen is een bouwkuip gebouwd voor een nieuwe, ondergrondse stalling voor 3400 fietsen. Nu met hulp van duikers de bouwkuip om de oude stalling klaar is, kan de oude stalling worden gesloopt. Daarvoor is een hijskraan nodig.

Hap voor hap

De 100.000 kilo zware hijskraan wordt vanaf maandag opgebouwd. De hijskraan heeft maar 1 doel: een zware sloopkraan middenin de oude stalling neer te zetten. De sloopkraan zal vervolgens de oude stalling hap voor hap slopen. De vloer van de oude stalling wordt hergebruikt en onderdeel van de nieuwe stalling.

Bereikbaarheid

Gedurende de werkzaamheden blijft het station bereikbaar. Ook de parkeergarage achter en onder de Leeuwenbrug blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar. In de nachtelijke uren zijn de parkeergarage en het achterdek van de Leeuwenbrug bereikbaar via de tijdelijke bouwweg voor de Leeuwenbrug langs. Deze tijdelijke weg is bereikbaar vanaf het Churchilplein. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden.

Gepubliceerd op