Fietstunnel Rotterdam in ere hersteld

De Provenierstunnel op station Rotterdam Centraal heeft zijn oorspronkelijke functie weer terug. De fietstunnel deed de afgelopen jaren dienst als doorgang van en naar de treinen voor honderdduizenden reizigers. Er was geen fietser te bekennen. Na de openstelling van de nieuwe reizigerspassage november vorig jaar werd de tunnel gesloten voor renovatie. Vanaf vanochtend maken de eerste fietsers weer dankbaar gebruik van de tunnel. Het gemis van deze doorgang is voorbij.

Opening Provenierstunnel Rotterdam

Volledig gestript en vernieuwd

Na de afsluiting in november is de tunnel volledig gestript en vernieuwd. Daarbij was veel aandacht voor het verbeteren van het veiligheidsgevoel door het plaatsen van lichtkoepels. Deze koepels zorgen voor een natuurlijke lichtinval en vormen tegelijkertijd een onderdeel van de bovenliggende perrons. Boven de beide ingangen van de Provenierstunnel zijn de ‘speculaasjes’ teruggeplaatst. Deze sculpturen sierden het oude station van Van Ravesteyn en zijn hergebruikt in het nieuwe station.

Feestelijk geopend

Deze mijlpaal in de bouw van Rotterdam Centraal is vanochtend gevierd. Wethouder Jeannette Baljeu en onze regiodirecteur Janneke Boutkam fietsten samen met betrokken bewoners voor het eerst door de Provenierstunnel. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, vormt de tunnel weer de verbinding tussen twee van de belangrijkste plekken van Rotterdam: de vooroorlogse Provenierswijk en het centrum.

Gepubliceerd op