Fotoblog: hoe hijs je een brug over het spoor?

Nieuws

25 januari 2016

Een spannend schouwspel op station Utrecht afgelopen weekend. Ruim 50 mensen hebben dag en nacht met uiterste precisie gewerkt om de eerste helft van de Moreelsebrug op zijn plek te leggen. Onze fotograaf Gerrit Serné was erbij.

Op naar de tweede helft

De brugdelen zijn in secties over het spoor en de perrons gelegd. Het zwaarste deel weegt 132 ton, het 'lichtste' 40 ton. Het hijsen gebeurde met een kraan van zo'n 90 meter hoog. Medio 2016 beginnen we aan de centrumkant van Utrecht, eind van dit jaar is de Moreelsebrug klaar. Utrecht heeft dan een mooie nieuwe verbinding voor fietsers en wandelaars. Dankzij de gemeente, want die is opdrachtgever.

Klaar voor de toekomst

Utrecht Centraal is hét spoorhart van Nederland. Het aantal reizigers blijft toenemen. Om meer treinen te kunnen laten rijden vernieuwen we alle sporen. En we bouwen een prachtige OV-Terminal, geschikt voor maar liefst 100 miljoen reizigers per jaar. Eind van dit jaar is Utrecht Centraal klaar voor de toekomst.  

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers