Foto's: Hoe is het nu met de nieuwe spoorbrug in Utrecht?

Nieuws

1 februari 2018

Misschien weet je het nog. Eind november plaatste ProRail een gigantische nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht. Sindsdien zijn we volop bezig om sporen op de brug te bouwen. Medio april sluiten we alles aan op het landelijke netwerk en kunnen er treinen over de brug rijden.

Ruimte voor meer treinen

Om de groei van het treinverkeer mogelijk te maken, werkt ProRail aan de verdubbeling van het spoor tussen de stations Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. Hiermee krijgt ook het laatste stuk spoor tussen Utrecht en Woerden vier sporen. De nieuwe spoorbrug wordt in april aangesloten op de bestaande sporen, dan kunnen de eerste treinen over de brug rijden. De 'oude' spoorbrug die ernaast ligt wordt dan opgeknapt en een stuk hoger gelegd. Eind 2018 rijden er treinen over beide bruggen.

Mooie beelden van de plaatsing van de brug

Wil je nog een keer de timelapse terug zien van de plaatsing van brug in november? of de dronebeelden? Kijk dan op Hoera, spoorbrug Utrecht ligt op zijn plek

Meer over:

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers